Meteen naar de content

Vandaag besteld, morgen in huis.

Wat is een verzwaringsdeken? Alles wat je moet weten.

Wat is een verzwaringsdeken? Alles wat je moet weten.

WAT IS EEN VERZWARINGSDEKEN EN HOE WERKT HET?

Een verzwaard dekbed is een dekbed van 4-13 KG dat voor therapeutische doeleinden wordt gebruikt. Onze verzwaringsdeken is gevuld met microparels. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan waarbij is aangetoond dat verzwaringsdekens slaapproblemen oplossen en dat ze een kalmerend effect hebben op het lichaam.

De verzwaringsdeken werkt als een knuffel en maakt gebruik van ‘deep touch pressure’ technologie. Deze technologie wordt toegepast bij mensen die autisme, add, adhd & depressies hebben.

Ontzettend veel mensen met angstgevoelens of mensen met slaapproblemen, hebben vaak succes wanneer ze hun dekbed vervangen door een verzwaringsdeken. Er zijn echter nog veel meer voordelen bij het gebruik van een verzwaringsdeken. In dit artikel bespreken we hoe je een verzwaringsdeken moet kiezen en kunt gebruiken. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

  BETER SLAPEN MET EEN VERZWARINGSDEKEN

De voordelen van een verzwaringsdeken

Stress, Angst en veel andere aandoeningen kunnen een goede nachtrust in de weg staan. Hoewel er tegenwoordig veel medicijnen beschikbaar zijn om slaap op te wekken, is het veel verstandiger om slaapproblemen op een natuurlijke manier op te lossen. Een verzwaarde deken kan helpen bij de volgende problemen/stoornissen. 

1. Verzwaringsdekens verlichten angst & stress. Een verzwaarde deken kan overdag gebruikt worden, maar de meeste mensen merken dat de verzwaringsdeken ’s nachts het meest effectief is. Veel mensen gebruiken de verzwaringsdeken om de effecten van slaapangst te onderdrukken. Studies tonen aan dat verzwaringsdekens zowel fysiologisch als psychologische voordelen bieden.

2. Verzwaarde dekens hebben een kalmerende werking

Mensen die een verzwaarde deken gebruiken, merken vaak een kalmerend & rustgevend gevoel. Om deze reden worden verzwaringsdekens vaak gebruikt bij mensen die gestrest zijn of een aandoening hebben waardoor ze overdag hyperactief zijn.

verzwaringsdeken

VERZWARINGSDEKENS VERBETEREN DE SLAAPKWALITEIT

3. Verzwaarde dekens helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Studies tonen aan dat het gebruik van een verzwaringsdeken zorgt voor een diepere en langere REM slaap. Verzwaringsdekens maken gebruik van ‘deep touch pressure’ technologie. Deze technologie zorgt voor verschillende drukpunten op je lichaam, waardoor je zenuwstelsel minder prikkels ervaart. Je lichaam maakt zich daardoor klaar om te gaan slapen. Hierdoor ga je in een slaapstand en maken je hersenen automatisch meer melatonine & serotonine aan. Serotonine beïnvloedt de slaap-waakcyclus. Het is aangetoond dat diepe druk op je lichaam de afgifte van serotonine stimuleert. De gebruiker slaapt daardoor rustiger en tegelijkertijd dieper. 

Meer Serotonine bij een verzwaringsdeken

 

Bij Hana © kan je een online slaapconsult boeken met Anouk van Happy Sleeper. Anouk is slaapexpert en samen met haar ga je online kijken naar je slaapgewoontes. Het Happy Sleeper slaapconsult is een persoonlijk adviesgesprek (90 min) voor mensen met slaapproblemen en/of stress of burn-out gerelateerde klachten

 Bij aankoop van een Hana © Zwaartekracht Deken krijg je korting op een Happy Sleeper consult.

 4.  Verzwaringsdekens behandelen PTSS

Verzwaringsdekens helpen bij mensen die PTSS hebben. Het helpt bij patiënten die een trauma hebben of gehad hebben. Mensen voelen zich veiliger, meer geaard en kunnen daardoor een betere ontspanning behalen.

 5. Verzwaringsdekens verlagen de activiteit van het zenuwstelsel.

Wanneer het autonome zenuwstelsel overactief is, kan dit leiden tot angst, hyperactiviteit en een hele reeks andere problemen. Verzwaringsdekens brengen het zenuwstelsel in een rustmodus. Hierdoor worden de effecten van een hyperactief zenuwstelsel verzacht. 

6. Verzwaringsdekens verminderen de nachtelijke beweging.

 Het slapen onder een verzwaringsdeken ’s nachts kan bewegingen van het lichaam ’s nachts verminderen, wat leidt tot een rustigere slaap. Studies ondersteunen deze bewering: de ‘cocooning’ die ontstaat door de verzwaringsdeken zorgt voor een rustigere en diepere slaap.

7. Een verzwaringsdeken verlicht het Restless Leg Syndrome (RLS)

Dit is een aandoening die zorgt voor een onvrijwillige en snelle beweging van de benen. Dit gebeurt meestal wanneer de getroffen persoon in slaap probeert te vallen. Er zijn studies die aantonen dat verzwaringsdekens de symptomen van RLS aanzienlijk kan verminderen. 

Verzwaringsdekens helpt bij het Restless Leg Syndrome

8. Verzwaringsdekens helpen bij Fibromyalgie

Gebruikers met chronische pijn zoals fibromyalgie hebben baat bij het gebruik van een verzwaarde deken. De deken kan symptomen helpen verlichten en tegelijkertijd de cyclus van angst en depressie doorbreken.

9. Verzwaringsdekens verlagen de hartslag.

Deep touch pressure technologie zorgt voor een kalmerend, aardend effect. Het kalmerende effect verlaagt de symptomen van angst & ziektes die een versnelde hartslag veroorzaken. 

10. Verzwaringsdeken verzachten paniekstoornissen

Van verzwaringsdekens en vesten is aangetoond dat ze paniek aanvallen verminderen/voorkomen. Mensen die last hebben van

Verzwaarde dekens ervaren het effect van ‘inbakering’, waardoor mensen een verhoogd veiligheidsgevoel hebben. Dit gevoel kan over het algemeen helpen bij een betere slaap.

11. Verzwaringsdekens verlichten de symptomen van Alzheimer.

Een veel voorkomend symptoom bij de ziekte van Alzheimer is depressie, die 5-20% van de patiënten treft. Angst en depressie zijn een veel voorkomend probleem bij ouderen / mensen met Alzheimer. Het is aangetoond dat een verzwaarde deken de gevoelens van angst en depressie in sommige gevallen kan verminderen.

 12. Verlicht de symptomen van autisme

Verschillende studies tonen ook aan dat verzwaringsdekens helpen bij mensen met het Autisme spectrum stoornis (ASS). Een verzwaarde deken kan spierspasmen en sociale angst verlichten bij mensen met autisme. Het gevoel van comfort en veiligheid zorgt voor een therapeutische verlichting waardoor mensen een geborgen gevoel ervaren. 

13. Verzwaringsdekens verbeteren de stemming

Het gebruik van een verzwaarde deken kan leiden tot een algehele verbetering van de stemming, omdat het hormoon oxytocine word aangemaakt. In combinatie met een afname van het cortisol (stress-hormoon) kan dit een aanzienlijke invloed hebben op de stemming van mensen. 

Verschillende studies hebben aangetoond dat verzwaarde dekens ervoor zorgt dat mensen langer slapen, minder vaak wakker worden ’s nachts en dat de mensen sneller in slaap vallen.

Bestel onze Hana © zwaartekracht deken hier

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd