Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis || online slaapadvies || altijd gratis verzending & retournering in 🇳🇱 & 🇧🇪|| 

0

je winkelwagen is leeg

Verzwaringsdekens | Welk gewicht je nodig hebt

2 minuten lezen 1 Comment

Verzwaringsdekens | Welk gewicht je nodig hebt

Verzwaringsdekens - welk gewicht heb ik nodig?

Verzwaringsdekens helpen ontzettend veel mensen die slecht slapen. Verzwaringsdekens zijn bij Hana © tussen de 4 en 13 KG. Al deze gewichten kunnen zorgen voor onduidelijkheid. Hoe kies je het juiste gewicht bij een verzwaringsdeken en wanneer ervaar je het beste resultaat?

Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een normaal dekbed. Onze verzwaringsdekens wegen tussen de 4 en 13 KG. Het gewicht zorgt voor het geborgen en veilige gevoel. Hierdoor voel jij je prettig en maken je hersenen meer melatonine aan. Bekijk de wetenschap van verzwaringsdekens hier.

Maar ervaar je deze positieve symptomen bij elk gewicht? Zeker niet.

Wij hebben lang getest met verschillende gewichten en zijn tot de conclusie gekomen dat 10% van je lichaamsgewicht het beste effect geeft. Je gaat dus uit van 10% van je lichaamsgewicht.

Verzwaringsdeken polyester hoes | Hana ©Verzwaringsdeken Polyester hoes | Hana ©

Het juiste gewicht van Verzwaringsdekens berekenen 

Als je 70 KG weegt ga je dus voor de 7 KG variant. Het is belangrijk om het gewicht van verzwaringsdekens uit te zoeken dat zich aansluit op het lichaam van de gebruiker. Zo hebben wij kinderdekens, puberdekens en dekens voor volwassenen. We hebben zelfs 2 persoons dekens voor mensen die graag onder 1 dekbed slapen. Een te lichte deken geeft geen of minimale deep touch pressure. Een te zware deken kan zwaar en beklemmend aanvoelen. Wij hebben een simpele maattabel gemaakt die je kunt volgen.

60 - 80 KG 7 KG VARIANT
80-100 KG 9 KG VARIANT
100+ KG 11 KG VARIANT


 

20-40 KG 4 KG VARIANT (voor kinderen vanaf 6 jaar)
40-70 KG 5 KG VARIANT (voor pubers/volwassenen met een lager gewicht)


Toch zijn er mensen die aangeven een veel hoger gewicht fijn te vinden. Persoonlijke voorkeuren verschillen, dus daarom kan je bij Hana © altijd vrijblijvend en gratis omruilen. Wil je graag omruilen? Neem dan even contact met ons op.
Schommel je tussen de gewichten in? Ga dan altijd voor de zwaardere variant. Als je 80 KG weegt ga je dus voor de 9 KG variant.
Als je bijvoorbeeld snel last hebt van je gewrichten, dan raden wij een lichter gewicht aan, zoals bijvoorbeeld de puber variant van 5 KG. Dit is vaak aan te raden bij mensen met artrose, artritis of fibromyalgie.

Moet je de hoezen van verzwaringsdekens gebruiken?

We krijgen vaak de vraag of je je eigen dekbehoezen kunt gebruiken, of dat je onze speciale verzwaringsdeken hoezen moet gebruiken. Dit raden wij wel aan. Onze hoezen zijn ontwikkeld om de binnenste verzwaringsdeken met al zijn gewicht perfect op z’n plaats te houden. Wij hebben speciale lusjes die de binnenste deken perfect verdelen. Er zijn wel klanten die in de winter een extra dekbed gebruiken, dit is geen enkel probleem! We leveren hoezen voor elk seizoen, in verschillende kleuren. Zo hebben we verschillende katoenen hoezen die luchtig zijn voor de zomer. Ook hebben we hele comfortabele en zachte hoezen voor de winter, gemaakt van polyester.

verzwaringsdeken katoenen hoesverzwaringsdeken katoenen hoes

verzwaringsdeken polyester hoesverzwaringsdeken polyester hoes

 

Heb je vragen over verzwaringsdekens of wil je graag online slaapadvies? Neem contact met ons op! 


1 antwoord

Bruijnseels
Bruijnseels

juni 21, 2020

Hoi,
Maar welk gewicht kies je bij een 2 pers dekbed? En waarom niet pas betalen na die 29 dagen? Ik weet zeker dat veel meer mensen het dan uit zouden proberen!

Gr Manja

laat een reactie achter


ook in

Verzwaringsdekens bij ouderen
Verzwaringsdekens bij ouderen

4 minuten lezen 1 Comment

lees meer
Hoe werkt een verzwaringsdeken?
Hoe werkt een verzwaringsdeken?

4 minuten lezen 3 Comments

Duizenden mensen slapen al beter met de Hana © zwaartekracht deken. Maar hoe werkt het nou precies? Wij leggen het uit.
lees meer
Wat is een verzwaringsdeken? Alles wat je moet weten.
Wat is een verzwaringsdeken? Alles wat je moet weten.

4 minuten lezen

Hoe kan je beter slapen met een verzwaringsdeken? Wij leggen het uit.
lees meer

Join de Hana © club! Ontvang wekelijks slaaptips en meer!

x