Meteen naar de content

100 nachten proefslapen | Gratis verzending vanaf €50,-

info@hanacompany.nl

Hoe werken verzwaarde knuffels?

Hoe werken verzwaarde knuffels?


Als ouder ben je je ervan bewust dat een goede nachtrust voor jouw kind van groot belang is van het gedrag en de stemming van jouw kind overdag. Als jouw kind een slechte nacht heeft gehad, dan resulteert dat overdag vaak in een dag vol uitdagingen. 


Als dat gebeurt, heeft jouw kind vaak extra aandacht, liefde of een stevige knuffel nodig om te voorkomen dat een driftbui de boel overneemt. Als jouw kind eenmaal een driftbui heeft, dan is het vaak lastig om deze onder controle te krijgen. 


Soms kun je als ouder niet altijd aanwezig zijn om je kind te troosten. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren hoe ze zichzelf kunnen beheersen in situaties waarin ze onrustig worden.


Verzwaarde knuffels, ook wel sensorische knuffels genoemd, kunnen een prettig hulpmiddel zijn voor een goede nachtrust of een middagdutje. Wat zijn dit voor knuffels en waarom zijn ze effectief voor kinderen om dieper te slapen en rustig de dag door te komen? Dat leggen wij graag aan jou uit.

Het vasthouden van een verzwaarde knuffel tijdens het slapen geeft sensorische seintjes door aan het brein (net als bij de zwaartekracht dekens) wat ervoor zorgt dat de overactiviteit van het brein wordt uitgeschakeld. Hierdoor slaapt je kind dieper en rustiger.

De drie grootste voordelen van slapen met een verzwaarde knuffel:

  • Een rustiger brein, wat ervoor zorgt dat je kind sneller in slaapt valt en goed doorslaapt in de nacht. Een goede nachtrust zorgt er vervolgens voor dat jouw kind overdag uitgerust en vrolijk en is. Hallo goed humeur!

  • Een gezonde nachtrust is gelinkt aan een betere concentratie overdag. Jouw kind zal dankzij een goede nachtrust beter presteren op school, dingen sneller onthouden en met meer plezier naar school gaan. Vooral kinderen met autisme, ADHD en slaapproblemen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsknuffel.

  • De knuffel draagt bij aan een ontspannen gevoel en een diepe slaap, wat ervoor zorgt dat je kind zich veilig voelt gedurende nacht. De knuffel is een natuurlijk hulpmiddel tegen angst, stress en nachtmerries. Dit omdat het hormoon Oxytocine

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Geproduceerd in Europa

Premium, duurzaam & handgemaakt

OEKO-TEX

Duurzaam & gecertificeerd katoen

CE Gecertificeerd

Veilig & betrouwbaar

Medisch hulpmiddel

Gebruikt door zorginstellingen